Bliższe spotkania – 18.07.2019
Permakultura, jadalne chwasty oraz Eko Misja w Szczytnie – na te tematy Małgorzata Sadowska rozmawiała z gośćmi Bliższych spotkań.
O permakulturze, czyli rolnictwie trwającym bez końca, inspirowanym naturą i produkcji żywności wysokiej jakości opowiadała Agnieszka Malina – Pszonak, absolwentka Ekologicznego Uniwersytetu Ludowego, praktyk permakulturowych upraw, pasjonatka rolnictwa biodynamicznego i ogrodnictwa ekologicznego.
Posłuchaj rozmowy
O chwastach, ich walorach smakowych oraz zastosowaniu w kuchni opowiadała Natalia Załęska – Pyć, wielka entuzjastka dzikiej kuchni.
Posłuchaj rozmowy
W najbliższą sobotę EKO Misja Polskiego Radia Olsztyn odwiedzi Szczytno. Tym razem będziemy zachęcać do wyrobu pieczywa we własnym zakresie i nie marnowaniu chleba – powiedziała Jolanta Markiewicz z Banku Żywności, który jest partnerem tej akcji.
Posłuchaj rozmowy
Redakcja: A. Chmielewska za D. Kucharzewska