Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 6 °C pogoda dziś
JUTRO: 3 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Cenne rady w kuchni

Niedawno gościłam u pana Wojciecha Charewicza – guru regionalnej kuchni, specjalisty od przyrządzania m.in. dziczyzny i ryb. Pan Wojciech przygotował dwie potrawy z jelenia (audycja wyemitowana 2 tygodnie temu) i sarny (czeka na emisję). Podczas gotowania usłyszałam wiele cennych rad, które niestety nie zmieściły się w 7-minutowej audycji. Aby nie przepadły, postanowiłam zebrać je w osobnych odcinkach. Wyszły z tego trzy audycje, które co pewien czas będę Państwu proponowała. Rady są naprawdę przydatne, zresztą mogę o tym zaświadczyć osobiście, bo je stosuję w swojej kuchni.

Dziś pierwszy odcinek porad Wojciecha Charewicza, a w nim: jak prawidłowo mrozić i rozmrażać mięso, jak kroić mięso na steki/kotlety, jak powinno się smażyć mięso, by nie traciło walorów smakowych, kiedy solić mięso, ryby i jaka sól jest najlepsza, oraz jakiego używać pieprzu.

 

Posłuchaj audycji:

ZOBACZ TAKŻE

  • Jeleń na rozkładzieJeleń na rozkładzie Wojciecha Charewicza prawdziwym kulinarnym smakoszom nie trzeba przedstawiać. Tym z […]
  • Wosenna botwinkaWosenna botwinka Anię Czech z Lidzbarka Warmińskiego poznałam najpierw przez internet. Po prostu, […]
  • Hamburger z sarninyHamburger z sarniny Tym razem mistrz kuchni Wojciech Charewicz usmaży hamburgera z sarniny. Tak […]
  • Duszonki w bunclokuDuszonki w buncloku Bunclok to żeliwny, tradycyjny kociołek używany przez górali. Kiedyś, szczególnie […]
Więcej w gotowanie, Jadłostacja, Wojciech Charewicz, zamrażanie, rady, sól
Pomidorówka dla diabetyków i nie tylko

Czwartkowe Obiady u Diabetyków to już 8-letnia tradycja. Odbywają się w różnych miastach Polski, by poprzez zabawę i wspólne biesiadowanie krzewić wiedzę o cukrzycy. Akcję wspierają...

Zamknij
/RadioOlsztyn
RadioOlsztynTV