Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 3 °C pogoda dziś
JUTRO: 6 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Jarosław Goszczycki: Moja piekarnia dodaje do chleba łubin i warzywa niekonwencjonalne, takie jak np. burak

Jarosław Goszczycki – właściciel i prezes piekarni i sieci dystrybucji Tyrolska. Fot. B. Świerkowska-Chromy

Gościem Leszka Cimocha w Rozmowie gospodarczej był Jarosław Goszczycki – właściciel i prezes piekarni i sieci dystrybucji Tyrolska.

Gość Radia Olsztyn stwierdził, że nie interesuje go produkcja pieczywa mrożonego. Taką zostawia innym w branży piekarniczej.

Tylko świeże pieczywo jest zdrowe. Mrożone pieczywo nie ma czystej karty.

Jarosław Goszczycki w budowanej w Barczewie piekarni zamierza wypiekać „pieczywo innowacyjne”. We współpracy z naukowcami ma przygotowane nowe specjalne receptury pieczywa np. z dodatkiem buraka i łubinu.

W tej chwili sieć dystrybucji Tyrolska liczy około 100 punktów sprzedaży, a prezes Goszczycki zaznaczył, że chciałby ją podwoić. Nie jest jednak zainteresowany eksportem swojego pieczywa za granicę.

Gość Radia Olsztyn nie zgadza się ze stwierdzeniami niektórych fachowców z branży, że w Polsce zanika szacunek do chleba i marnujemy go na potęgę. Z kontaktów Jarosława Goszczyckiego z klientami wynika coś wręcz odwrotnego.

Posłuchaj rozmowy Leszka Cimocha z Jarosławem Goszczyckim

Jarosław Goszczycki – właściciel i prezes piekarni i sieci dystrybucji Tyrolska. Fot. B. Świerkowska-Chromy

Więcej w Tyrolska
„Za 2 lata dwukrotnie zwiększę produkcję nie zwiększając zatrudnienia”. Prezes piekarni Tyrolska gościem rozmowy gospodarczej

Jarosław Goszczycki właściciel i prezes piekarni i sieci dystrybucji pieczywa Tyrolska był gościem rozmowy gospodarczej Leszka Cimocha. W rozmowie wziął także udział Grzegorz Śmietana, którego firma...

Zamknij
RadioOlsztynTV