Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 4 °C pogoda dziś
JUTRO: 7 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Warsztaty pod okiem mistrza świata w cukiernictwie

Mistrz świata Mieczysław Chojnowski szkolił w Olsztynie przyszłych cukierników.

Mistrz świata w cukiernictwie Mieczysław Chojnowski poprowadził warsztaty w olsztyńskim gastronomiku. Fot. D. Grzymska

Spotkanie z Mieczysławem Chojnowskim odbyło się w olsztyńskim Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych. Warsztaty pod nazwą „Kolorowy świat karmelu” to nagroda, którą w ubiegłym roku wywalczyły dla szkoły dwie uczennice biorące udział w Mistrzostwach Uczniów Szkół Cukierniczych w Warszawie. Anna Zielnik i Martyna Pawlak zdobyły wtedy brązowy medal.

Mistrz świata w cukiernictwie Mieczysław Chojnowski poprowadził warsztaty w olsztyńskim gastronomiku. Fot. D. Grzymska

– Dzięki dziewczynom cała szkoła mogła uczyć się od mistrza – cieszy się Jolanta Urbanek, wicedyrektor olsztyńskiego gastronomika.

00:00 / 00:00

Mieczysław Chojnowski wyszkolił sześciu Mistrzów Polski. Specjalizuje się w produkcji tortów, dekoracji z karmelu, czekolady i marcepanu.

00:00 / 00:00

Jeszcze w tym roku w olsztyńskim gastronomiku odbędzie się kolejne szkolenie z mistrzem.

Karmelowa dekoracja zrobiona pod okiem mistrza świata w cukiernictwie dla reporterki Radia Olsztyn. Fot. D. Grzymska

(dgrzym/bsc)

Więcej w gastronomik, mistrz świata, cukiernictwo, Mieczysław Chojnowski, Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych
Mistrzami szkolnej patelni zostali uczniowie z Ostródy

Ryba słodkowodna według przepisu Stanisława Czernieckiego - to tegoroczne danie, za które można było zdobyć tytuł "Mistrza Szkolnej Patelni". Po raz 19-ty w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych...

Zamknij
RadioOlsztynTV